De ce ar trebui sa utilizam Nanotehnologie pentru suprafetele construite?

 

Ce este nanotehnologia?
 

Nanotehnologia este un termen ce tine de campul stiintific si care se refera la structurile foarte mici, de obicei mai mici de 100 nm . UN NANOMETRU( nm ) reprezinta un milliard dintr-un metru – este atat de mic incat daca pamantul ar avea un metru in diametru, atunci un nanometru ar fi de marimea unui mar! Materialele de dimensiuni  nanometrice prezinta proprietati unice, in comparatie cu cea mai mare parte a materialelor obisnuite sau chiar a moleculelor.
 

Solutiile de tratat SurfaPore® se comporta foarte diferit comparativ cu oricare alte compozitii bazate pe doua componente sau pe silicon, deoarece ele nu creaza o “pelicula de plastic” pe suprafata pe care au fost aplicate. De exemplu, SurfaPore® C protejeaza si impermeabilizeaza suprafetele prin patrunderea in adancimea porilor substraturilor; in loc sa inchida porii, nanoparticulele ii “imbraca”, asigurandu-se ca apa sau alti agenti corozivi sunt respinsi cu eficacitate de fortele chimice. In acest fel, substratul este protejat in profunzime si nu este afectat de abraziune sau de uzura mecanica. Cum nanoparticulele nu formeaza lanturi polimerice, suprafetele modificate cu SurfaPore® C rezista mai mult; chiar si dupa 8 ani ele manifesta 95% din calitatea si functionalitatea initiala.

Suprafetele modificate cu SurfaPore® sunt mult mai rezistente la radiatiile UV ceea ce elimina efectul de ingalbenire.Compozitiile SurfaPore® nu afecteaza culoarea si naturaletea suprafetei pe care au fost aplicate si permit acestora sa “respire”. De ce este important ca suprafetele sa “respire”? Un avantaj important al solutiilor de tratat SurfaPore® este faptul ca permite suprafetelor sa “respire”. In caz particular daca umezeala patrunde din spatele suprafetelor tratate cu SurfaPore® C, R sau W, apa se va evapora prin acestea fara a se acumula in structurile construite. Presiunea interna este eliberata datorita faptului ca apa poate sa se evapore prin porii suprafetelor fiind impiedicata insa sa patrunda de tratamentele SurfaPore®. In acest fel se previne umflarea, craparea sau deformarea suprafetelor tratate cu solutiile SurfaPore®, care raman uscate si isi pastreaza intacte proprietatile estetice si mecanice.


Siguranta Substantele folosite in solutiile SurfaPore®, Thermodry®, SurfaMix® si SurfaShield® nu sunt considerate ca fiind periculoase conform Directivei 1999/45/EC si amendamentele ulterioare ale acesteia. Produsele sunt pe baza de apa fara a contine solventi periculosi. Continutul de elemente volatile organice (VOC) este foarte scazut in raport cu reglementarile UE. Indicatorii VOC pentru SurfaPore® C sunt de maxim 1 g/L. Cantitatea maxima de VOC conform Directivei 2004/42/CE fiind de 40 g/L (2010). Aceasta face ca produsele sa se incadreza in categoria A/c (protectie pentru pereti exteriori si substraturi minerale tip WB).


NanoPhos pe scurt…

La NanoPhos profitam de calitatile unice ale nanotehnologiei si inventam materiale inteligente care sa rezolve problemele de zi cu zi. Transferam descoperirile si inovatiile din laboratoarele noastre in mana clientilor. NanoPhos a fost recunoscuta in Ianuarie 2008 de catre Bill Gates drept una dintre cele mai inovatoare companii si a primit de asemenea premiul 1 pentru inovatie la prestigiosul 100% Detail Show din Londra. Tehnologia  SurfaShield® , datorita caracterului ecologist si inovator, a primit in 2010 premiul GAIA la Conferinta BIG 5 din Dubai. NanoPhos este o companie ce se extinde rapid si isi mareste constant aria de distributie. In prezent, compania are reprezentante in Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Italia, Grecia, Cipru, Japonia, Arabia Saudita, Bahrain, China, Noua Zeelanda, Australia, Mexic si ROMANIA.


Ce va oferă  inano?


Nanotehnologia este viitorul in solutii de protectie de inalta performanta. Cu ajutorul nanotehnologiei(*), NanoPhos a creat produse sigure, fiabile, de incredere, produse special realizate si adaptate fiecarui tip de suprafata. ''Adapatarea lumii nano (microscopice) in serviciul lumii macro'' este motto-ul producatorului. iNano promoveaza solutii inteligente bazate pe nanotehnologie. O gama de solutii ecologice pe baza de apa, ce incorporeaza nanotehnologie si sunt destinate CURATARII, PROTECTIEI si INTRETINERII diferitelor suprafete construite. De la protectia pentru conservarea lemnului (SurfaPore® W), pana la prevenirea ruginii si coroziunii metalelor (SurfaGuard® M), de la curatarea petelor de pe suprafete din marmura si granit (gama DeSalin®), pana la autocuratarea si sterilizarea suprafetelor de ciment, gresie, sticla (gama SurfaShield®),  va ofera produsele de care aveti nevoie, atunci cand aveti nevoie! In plus, fata de solutiile existente pe piata, gama de produse SurfaPore® lasa suprafetele sa respire deoarece acestea nu inchid porii, ci doar ii imbraca, oferind, in acealsi timp, protectie maxima impotriva patrunderii apei, uleiului si a murdariei.

 

Folosind produsele nanotehnologice SurfaPore® veti reusi sa protejati mediul inconjurator si, in acelasi timp, veti oferi o protectie de neegalat suprafetelor tratate cu produsele noastre, avand rezultate cu mult peste cele obtinute prin aplicarea de lacuri si rasini pe baza de solventi sau silicon. 

Apa nu mai poate patrunde, murdaria nu mai adera, poluantii nu se mai lipesc de suprafete iar organismele vii nu mai pot afecta suprafetele tratate.

O suprafata o data tratata poate fi curatata ulterior cu foarte putin efort, fara a mai fi nevoie de agenti de curatare daunatori.
Suprafetele exterioare, cum ar fi: geamurile, panourile voltaice se vor autocurata cu fiecare picatura de ploaie atunci cand sunt tratate cu SurfaShield® G.
Aleile din ciment, piatra sau suprafetele din gresie se vor autocurata si steriliza prin simpla tratare cu produsele SurfaShield® C si SurfaShield® T. Suprafetele vor ramane fara bacterii, fara poluanti datorita produselor noastre pe baza de nanotehnologie. 

Suprafetele tratate vor avea o durata de viata mai mare si vor arata ca si noi mai mult timp.
NanoPhos a creat o gama larga de produse nanotehnologice pentru majoritatea suprafetelor oferind performante ridicate si o durabilitate de neegalat.
Recomandam tehnologia dezvoltata de NanoPhos, tehnologie de ultima ora pentru CURATARE, PROTECTIE si INTRETINERE!

Utilizarea produselor noastre va va economisi energie, timp si bani!
 

Afla mai multe despre produsele NanoPhos, despre tehnologia SurfaShield® (autocuratare) si despre utilizarea nanotehnologiei in viata de zi cu zi!
 

NANOTEHNOLOGÍE (‹ nano- + tehnologie) s. f. Tehnica moderna care permite fabricarea de dispozitive, de talie moleculara, capabile sa manipuleze materia atom cu atom. Termenul a fost introdus (1959) de fizicianul englez Richard Feynman.
 

(Sursa: DEX online)
 

inano.ro - 2019


Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzind fara limitare toate textele si imaginile sunt propietatea INANO.
The Big Nano Hero este propietatea INANO.
INANO este partener NANOPHOS.
NANOPHOS este membru European Cool Roofs Council.