De ce ar trebui să utilizăm Nanotehnologie pentru suprafețele construite?

 

Ce este nanotehnologia?

NANOTEHNOLOGÍE (‹ nano- + tehnologie) s. f. Tehnica moderna care permite fabricarea de dispozitive, de talie moleculara, capabile sa manipuleze materia atom cu atom. Termenul a fost introdus (1959) de fizicianul englez Richard Feynman.
(Sursa: DEX online)

Nanotehnologia este un termen ce ține de câmpul stiințific și care se referă la structurile foarte mici, de obicei mai mici de 100 nm . UN NANOMETRU( nm ) reprezintă un milliard dintr-un metru – este atât de mic încât dacă pământul ar avea un metru în diametru, atunci un nanometru ar fi de mărimea unui măr! Materialele de dimensiuni  nanometrice prezintă proprietați unice, in comparație cu cea mai mare parte a materialelor obișnuite sau chiar a moleculelor.
 

Soluțiile de tratat SurfaPore® se comportâ foarte diferit comparativ cu oricare alte compoziții bazate pe două componente sau pe silicon, deoarece ele nu crează o “pelicula de plastic” pe suprafața pe care au fost aplicate. De exemplu, SurfaPore® C protejează și impermeabilizează suprafețele prin pătrunderea în adâncimea porilor substraturilor; în loc să inchidă porii, nanoparticulele îi “imbracă”, asigurându-se că apa sau alți agenți corozivi sunt respinși cu eficacitate de forțele chimice. In acest fel, substratul este protejat in profunzime și nu este afectat de abraziune sau de uzura mecanică. Cum nanoparticulele nu formează lanțuri polimerice, suprafețele modificate cu SurfaPore® C rezistă mai mult; chiar și după 8 ani ele manifestă 95% din calitatea și funcționalitatea inițială.

Suprafețele modificate cu SurfaPore® sunt mult mai rezistente la radiatiile UV ceea ce elimină efectul de îngălbenire.Compozițiile SurfaPore® nu afectează culoarea și naturalețea suprafeței pe care au fost aplicate și permit acestora să “respire”. De ce este important ca suprafețele să “respire”? Un avantaj important al soluțiilor de tratat SurfaPore® este faptul că permite suprafețelor să “respire”. În caz particular dacă umezeala pătrunde din spatele suprafețelor tratate cu SurfaPore® C, R sau W, apa se va evapora prin acestea fără a se acumula in structurile construite. Presiunea internă este eliberată datorită faptului ca apa poate să se evapore prin porii suprafețelor fiind impiedicată însă să patrundă de tratamentele SurfaPore®. În acest fel se previne umflarea, crăparea sau deformarea suprafețelor tratate cu soluțiile SurfaPore®, care rămân uscate și își păstrează intacte proprietățile estetice si mecanice.


Siguranța
Substanțele folosite in soluțiile SurfaPore®, Thermodry®, SurfaMix® si SurfaShield® nu sunt considerate ca fiind periculoase conform Directivei 1999/45/EC și amendamentele ulterioare ale acesteia. Produsele sunt pe bază de apă fără a conține solvenți periculoși. Conținutul de elemente volatile organice (VOC) este foarte scăzut în raport cu reglementările UE. Indicatorii VOC pentru SurfaPore® C sunt de maxim 1 g/L. Cantitatea maximă de VOC conform Directivei 2004/42/CE fiind de 40 g/L (2010). Aceasta face ca produsele să se incadreze in categoria A/c (protecție pentru pereți exteriori si substraturi minerale tip WB).


NanoPhos

NanoPhos profită de calitațile unice ale nanotehnologiei si inventează materiale inteligente care să rezolve problemele de zi cu zi. Transferă descoperirile si inovațiile din laboratoarele noastre in mâna clienților.
NanoPhos a fost recunoscută în Ianuarie 2008 de către Bill Gates drept una dintre cele mai inovatoare companii și a primit de asemenea premiul 1 pentru inovație la prestigiosul "100% Detail Show" din Londra. Tehnologia  SurfaShield®, datorită caracterului ecologist și inovator, a primit in 2010 premiul "GAIA" la Conferința "BIG 5" din Dubai. NanoPhos este o companie ce se extinde rapid și iși mărește constant aria de distribuție. In prezent, compania are reprezentanțe în Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Portugalia, Italia, Grecia, Cipru, Japonia, Arabia Saudita, Bahrain, China, Noua Zeelanda, Australia, Mexic si ROMANIA.


Ce va oferă  INANO?


Nanotehnologia este viitorul in solutii de protectie de inalta performanta. Cu ajutorul nanotehnologiei(*), NanoPhos a creat produse sigure, fiabile, de incredere, produse special realizate si adaptate fiecarui tip de suprafata. ''Adapatarea lumii nano (microscopice) in serviciul lumii macro'' este motto-ul producatorului. iNano promoveaza solutii inteligente bazate pe nanotehnologie. O gama de solutii ecologice pe baza de apa, ce incorporeaza nanotehnologie si sunt destinate CURATARII, PROTECTIEI si INTRETINERII diferitelor suprafete construite. De la protectia pentru conservarea lemnului (SurfaPore® W), pana la prevenirea ruginii si coroziunii metalelor (SurfaGuard® M), de la curatarea petelor de pe suprafete din marmura si granit (gama DeSalin®), pana la autocuratarea si sterilizarea suprafetelor de ciment, gresie, sticla (gama SurfaShield®),  va ofera produsele de care aveti nevoie, atunci cand aveti nevoie! In plus, fata de solutiile existente pe piata, gama de produse SurfaPore® lasa suprafetele sa respire deoarece acestea nu inchid porii, ci doar ii imbraca, oferind, in acealsi timp, protectie maxima impotriva patrunderii apei, uleiului si a murdariei.

 

Folosind produsele nanotehnologice SurfaPore® veti reusi sa protejati mediul inconjurator si, in acelasi timp, veti oferi o protectie de neegalat suprafetelor tratate cu produsele noastre, avand rezultate cu mult peste cele obtinute prin aplicarea de lacuri si rasini pe baza de solventi sau silicon. 

Apa nu mai poate patrunde, murdaria nu mai adera, poluantii nu se mai lipesc de suprafete iar organismele vii nu mai pot afecta suprafetele tratate.

O suprafata o data tratata poate fi curatata ulterior cu foarte putin efort, fara a mai fi nevoie de agenti de curatare daunatori.
Suprafetele exterioare, cum ar fi: geamurile, panourile voltaice se vor autocurata cu fiecare picatura de ploaie atunci cand sunt tratate cu SurfaShield® G.
Aleile din ciment, piatra sau suprafetele din gresie se vor autocurata si steriliza prin simpla tratare cu produsele SurfaShield® C si SurfaShield® T. Suprafetele vor ramane fara bacterii, fara poluanti datorita produselor noastre pe baza de nanotehnologie. 

Suprafetele tratate vor avea o durata de viata mai mare si vor arata ca si noi mai mult timp.
NanoPhos a creat o gama larga de produse nanotehnologice pentru majoritatea suprafetelor oferind performante ridicate si o durabilitate de neegalat.
Recomandam tehnologia dezvoltata de NanoPhos, tehnologie de ultima ora pentru CURATARE, PROTECTIE si INTRETINERE!

Utilizarea produselor noastre va va economisi ENERGIE, TIMP si BANI!
 

m.p. - © inano.ro 2012  - 2019


Site-ul și tot ceea ce cuprinde acesta, incluzând fără limitare toate textele și imaginile sunt propietatea INANO.